Viviane Sassen

Viviane Sassen wint Prix de Rome

Viviane Sassen van het duo Stig en Sassen heeft in 2007 de prestigieuze Prix de Rome gewonnen. Dit is een tweejaarlijkse staatsprijs voor beeldend kunstenaars tot 35 jaar. De fotografe won deze prijs met haar fotoserie Ultra Violet, die zij in Afrika heeft gemaakt. Op 26 juni reikte minister Ronald Plasterk van Cultuur de Prix de Rome aan haar uit. Viviane zegt hierover in de Volkskrant van 27 juni jl.:

Kunstenares
'Afrika is voor mij als een spiegel, ik kom er mezelf tegen', aldus Viviane Sassen (34), die van haar tweede tot haar vijfde in Kenia woonde. 'Ik heb er mijn eerste jeugdherinneringen liggen. Als blanke westerling blijf ik er altijd een vreemde. Maar toch, als ik er weer ben en die kleuren zie en de geuren opsnuif, voelt het als thuiskomen.'

Beelden
De beelden uit de serie Ultra Violet tonen fiere Afrikanen, soms in bizarre houdingen. Vaak speelt de fotografe met schaduwen, waardoor de zwarte gezichten soms bijna niet zijn te onderscheiden.

                        

Fototentoonstelling van Viviane Sassen is te zien tot 5 september in galerie van de Berge, Westwal 45 (achterzijde van Theater de Mythe) in Goes.

Geopend: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Meer informatie over Viviane Sassen en de Prix de Rome is te vinden op www.vivianesassen.com

Bron: www.kvdl.nl

 

Mede mogelijk gemaakt door Galerie van den Berge en Glashandel Melieste

left
right