APRIL

10 t/m 13 en 17 t/m 19 april

Balletstudio Free ´Voetspoor door Afrika´ 

Nadat Abeeku ontdekt heeft dat hij van Afrikaanse komaf is, wordt hij gedreven door het gevoel dat hij Afrika en zijn familie wil leren kennen. Op zoek naar zijn roots ontmoet hij verschillende stammen en volkeren. Zij leren hem alles over voodoo en andere inheemse gebruiken. Hij wist niet dat er zoveel verschillende volkeren bestonden. Maar als hij uiteindelijk de plek vindt waar zijn familie altijd gewoond heeft, staat hem een heel verrassende ontdekking te wachten. Dit dansspektakel brengt de westerse en Afrikaanse ritmes bij elkaar en zorgt voor een warme, intense samenvloeiing van twee continenten. In kader van Goes Afrikajaar 2009.

 

Kijk voor meer informatie op www.theaterverkoopzeeland.nl of www.balletstudiofree.nl

 

Goese Afrikadagen 23/24/25 april (Grote kerk)

De wandelkerk is verbouwd tot een Afrikaanse krottenwijk. In de koorkerk gaan drie kenners van Afrika die dag in op uiteenlopende onderwerpen in de Afrikaanse samenleving. Na elke bijdrage is er de gelegenheid tot vragen en discussie onder leiding van Peter Joosse.

In de kerk zijn foto's te zien van Uganda en Malawi. Tevens hangt hier de fototentoonstelling Zimbabwe Exodus met werk van fotojournalist Dirk-Jan Visser die een indrukwekkende reportage in Zimbabwe en Zuid-Afrika maakte, waarbij hij met name in het grensgebied fotografeerde, daar waar Zimbabwanen hun land ontvluchtten. Dirk-Jan Visser werd in 2007 onderscheiden met de Zilveren Camera.

Klik hier voor meer infomatie!

 

30 april Koninginnendag

Levende Afrikaanse beelden

Klik hier voor foto's.

 

 

left
right