Goes eerste Fairtrade gemeente

Vandaag (maandag 9 maart) heeft de officiele uitreiking van de titel Fairtrade Gemeente plaats gevonden. Om 11.00 uur startte in de hal van het Stadskantoor de officiele uitreiking. De landelijke jury van de Fairtrade Gemeente Campagne heeft deze titel aan de gemeente Goes overhandigt. Alle bezoekers kregen in de hal een kopje Fairtrade koffie of thee met een koekje. Dit werdt verzorgd door de WereldWinkel Goes. 's Middags heeft wethouder Sophie van 't Westeinde het Fairtradebord ophangen bij de rotonde Tiendenplein. In de loop van de week worden nog vier van deze borden en tevens borden Millennium Gemeente opgehangen bij de toegangswegen van de stad. Ook werdt op het Stadskantoor en het Stadhuis op de Grote Markt de Fairtrade vlag uitgehangen.

Programma 9-13 maart

De rest van de week zijn er nog meer activiteiten om het behalen van de titel te vieren.

- Fairtrade kopje koffie of thee voor alle bezoekers van het stadskantoor, geschonken door vrijwilligers van de Wereldwinkel; daarbij worden ook flyers uitgedeeld.

- Op alle basisscholen wordt een kennismakingspakketje met Fairtrade koffie en thee uitgereikt voor de lerarenkamer. Sophie van 't Westeinde geeft het eerste pakketje aan de Kloetingse school.

- Alle bedrijven, winkels en organisaties die Fairtrade producten gebruiken of verkopen krijgen een raamsticker uitgereikt

- Baby's die deze week worden aangegeven, krijgen een Fairtrade cadeautje

- Op koopavond lopen giraffen met een dweilorkest door de stad en delen flyers uit

 

 

 

left
right