Kunst met Oog op Afrika

                                                                                                         terug

Eén van de werken van fotojournalist Raymond Rutting in de expositie Oog op Afrika in Zeeland bij Interieur Paauwe in Zonnemaire.ZONNEMAIRE - Onder de titel Oog op Afrika exposeert de Nederlandse fotojournalist Raymond Rutting van 15 oktober tot 15 november werk bij Interieur Paauwe in Zonnemaire.

Naast de foto's van Rutting worden daar ook werken tentoongesteld van de schilder Giorgi Shengelia uit Georgië.

Met de verkoop van hun foto's en schilderijen evenals met de verkoop van het boek Oog op Afrika willen deze twee kunstenaars geld bijeen brengen voor een agrarisch ondersteuningsproject voor Karamajong-vrouwen in Oeganda. De betreffende vrouwen leven in zogeheten kralen, waar ze vee hoeden. Het hulpproject heeft tot doel de vrouwen te leren moestuinen aan te leggen en geiten te fokken om zelfvoorzienend te kunnen leven.

Rutting heeft zich in ruim twintig jaar ontwikkeld tot een veelzijdig fotojournalist met een eigen stijl. Naast talrijke hoogwaardigheidsbekleders en succesvolle sporters en bestuurders, zag hij ook veel leed door zijn zoeker. Van overstromingen in Nederland tot vele soorten rampspoed in de rest van de wereld. In 2005 vertrok Rutting met zijn collega Rolf Bos van de Volkskrant voor een reportage naar het Grotenmerengebied in het midden van Afrika. Beiden, die al heel wat leed hadden gezien, raakten onder de indruk van van de verhalen van de vrouwen die verstoten waren omdat zij verkracht waren. Sommigen leden inmiddels ook aan aids. Rutting en Bos uiten hun emoties in Oog op Afrika.

Giorgi Shengelia uit Bergen heeft als zoon van een beroemde Georgische kunstenaar de kunst in al zijn facetten al jong meegekregen. Hij studeerde af in de richting gas design/glas in lood. Shengelia wil zijn wereld toonbaar maken. Vormen van het vrouwelijk lichaam gelden als belangrijk thema.

De tentoonstelling wordt morgen om 14.00 uur geopend door fotograaf Raymond Rutting, Na de opening is er een 'meet & greet' met het publiek. In verband met de expositie is Interieur Paauwe ook zondag 19 oktober geopend.

Bron: www.pzc.nl

left
right